főoldal térkép program archívum

Bhakta-sanga
Országos Közösségi Találkozó

2010. január 23. 10:00
IBS - Nemzetközi Üzleti Főiskola
Budapest II. kerület, Tárogató út 2-4.
információ: Ananyagopi Devi Dasi - 30/505 18 65

09:30-10:00 Bhajan, érkezés

10:00-10:10 Rádhé-Syama érkezése, köszöntő

10:10-10:30 Nava Vraja Mahima – felolvasás Sivarama Swami Maharaja új könyvéből képvetítéssel

10:30-11:10 A magyar Yátra víziója, egyéni felelősségvállalás fontossága a közösségépítésben (Sivarama Swami Maharaja)

11:10-12:00 Évértékelés

12:00-13:00 Ebédszünet

2010 – A közösség éve – A lelki oktatás és gondoskodás fejlődése a közösségünkben

13:00-15:00 Beszélgetés a projektekben résztvevő bhaktákkal

1. Oktatási rendszer, melyen keresztül az odaadás és törődés megnyilvánul

2. Egyházunk tagsági rendszere

3. Vidéki közösségfejlődési modell

4. Karitatív tevékenységeink

(A beszélgetésekben résztvevő bhakták: Gaura Sakti dasa, Csernus Csilla, Gauranga dasa, Manini devi dasi, Vijaya-gauranga dasa, Premamoya dasa, Gaura Krsna dasa, Lilasuka dasa, Guruttama dasa, Damodara dasa, Dharmista devi dasi, Manorama dasa, Egyed Attila, Gandharvika dasi, Purnatattva dasa és még sokan mások)

Vélemények

„Nagyon tetszett, a részlet Maharája új könyvéből. Szerintem nagyon jó ötlet volt, hogy a bhakták is bepillantást nyerhettek a készülő könyvbe. S az talán még ennél is jobb ötlet volt, hogy a már elkészült grafikákból láthattunk vetítést a háttérben.”

„A másik dolog pedig, amit szerintem meg lehetne valósítani, az a nézői kérdések az előadókhoz.”

„Bár én nem látok bele az olyan nagy dolgokba, mint helyzet, de amit ez alatt a 13 év alatt láttam és tapasztaltam a követésének milyenségéről, az alapján maximálisan megbízom Maharájaban, s úgy gondolom ő pedig ismeri azokat a bhaktákat, akiket megbíz olyan szolgálatokkal, amik ezeket a dolgokat, mint helyzet szervezettség vagy irány meghatároznak. Szóval szerintem amennyi benyomásom lehet ezekről a dolgokról, ezek rendben mennek,jó az irány.”

„Nagyon jó, hogy van rendszeres Bhakta Sanga. Összetartozás és kommunikációs lehetőség is egyben. Meglepő, hogy viszonylag kevesen voltak.”

„Hiányolom azt a nagyon sok bhaktát, akik régen jelen voltak, és ma nem látom őket.”

„Ha a marketing szabályait nézzük, a „vevők” megtartása legalább olyan fontos, mint az újak behozatala. Azok, akik elmennek igen értékes hátteret adhatnak a fejlesztés és a jobbítás szempontjából. Érdemes lenne megtudni az eltávolodásuk okát és, ha lehet, tanulni belőle.”

„A rendszeresség kulcsfontosságú, ez megvan. A rendezés és tartalom kitűnő, ezt kéne folytatni, talán egy kis „bhakták kérik” elem beiktatásával.”

„Köszönöm a Bhakta Sangát, kiemel a hétköznapokból és lelkesítő.”

„Ha nagyobb előcsarnok lenne, több lehetőség lenne az embereknek egymással is beszélgetni.”

„Azt várnám, hogy sokkal szélesebb közönséget célozzon meg: nem csak a kártyával rendelkezőket, hanem a kártyával nem rendelkezőket is.”

„Maharaja előadása és az új könyv részletének felolvasása nagyszerű volt.”

„Túl hosszúak voltak az előadások, 30-50 percnél tovább nehéz szerintem figyelni.”

„Egy olyan műsorszámot tartani, ahol a kongregáció is megszólalhat moderált formában, a véleményüket kérni stb.”

„Ki nem hagynék semmit, esetleg több spontaneitás, a hallgatóságot bevonó beszélgetés jó lenne.”

„Vártam már a tanácsadói rendszer részleteit, de erről sajnos még nem tudhattunk meg sokat, várom már a következő Sangán biztos többet fogtok tudni ti is.”

„A farmról érkezett vaisnavák nagyon felemelték a bhakták hangulatát és odaadását. Budapesten olyan fejlődést tapasztalok, amiket ígértek azelőtt. És ez bizalommal tölt el. Jó látni, hogy van értelme az erőfeszítésnek. Ezúton is szeretném megköszönni a bhakták hihetetlen erőfeszítését, és lelkesítő előadásaikat.”

„Végeredményben elégedett vagyok a Bhakta Sangával. Jó lenne valahogy megoldani a Prasadam megtisztelését úgy, ahogy azt általában szoktuk, földön ülve amolyan Vaisnava módon. Ezért templom bővítés nagyon jó ötlet. Remélem, hogy a következő időszakban magam is tudok ebben segíteni.”

„Tetszik az az irányelve, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektet a nem teljes idős bhaktákra, grihastákra.”

„Egy gondolat ehhez, lehetne esetleg úgy szervezni a programot, hogy ugye idén 2010 a közösség éve, akkor ez legyen a központi téma, tehát erre szenteljünk több időt a találkozón. Én ezt egyébként is egy kulcsfontosságú dolognak tartom egyházunk életében.“

„Még egy gondolat: Struktúrálisan erős alapokon van most az egyház, viszont a személyes, bizalmi alapon történő egymással való törődés most a gyenge pont. Tudom hogy ezen fáradoztok, hogy ebből legyen előremozdulás. (Újra csak bocsánat, mert ezeket leírni nagyon könnyű, de megvalósítani ahhoz tudom hogy komoly erőfeszítésre, munkára van szükség, és ebben tudom hogy nekem is mint egyénnek sokkal jobban ki kellene vennem a részemet.)“

„Tervem az hogy továbbra is mint stabil támogató vegyek részt a közösségben. Amennyire időmből telik, minnél több szolgálatot vállaljak. Tervezem hogy létrehozok (hozunk) egy bhakta közeli vállalkozást, ami legalább közvetve segíti a prédikálást, esetleg bhaktáknak teremtünk munkahelyeket. Ez nem lesz egyszerű, de Gaura-Shakti Prabhu szavai nagyon lelkesítőek voltak a Bhakta-sangán.“

„Egy dolgot fent nem írtam, az pedig hogy legyenek pontosabban tartva a programok kezdési ideje, szóval ne legyenek csúszások.“

„A következő is legalább legyen ennyire jó, én ezt kívánom!“